Ajankohtaista

Autodesk muutokset pysyviin
lisensseihin ja verkkolisensseihin

outcome22015-4-1

Autodesk lopettaa useimpien yksittäisten ohjelmistotuotteiden pysyvien lisenssien myynnin 31.1.2016. Pysyviä lisenssejä useimpiin Design- ja Creation Suite -paketteihin on myynnissä 31.7.2016 asti. Uudet lisenssit tulevat olemaan saatavilla ainoastaan Subscription -ylläsopimuksen kanssa. Tämän lisäksi cross grade mahdollisuus kyseisiin tuotteisiin lopetetaan. Autodesk tuo myös uuden ”Network Subsciption” ratkaisun verkkolisenssiympäristöön.

Milloin muutos tehdään?

Autodesk suunnittelee lopettavansa pysyvien lisenssien myynnin maailmanlaajuisesti seuraavasti:

– Tuotteet pysyvien lisenssien osalta eivät ole myynnissä 31.1.2016 alkaen.

– Autodesk Suite -paketit ja eräät yksittäistuotteet eivät ole myynnissä 31.7.2016 alkaen.

Miksi muutos tehdään?

Tämän muutoksen myötä Autodesk jatkaa siirtymistä Subscription -pohjaisiin tuotteisiin, jotka tarjoavat asiakkaille edullisemman hinnan, enemmän valinnanvaraa ja mahdollisuuden ”pay-as-you-go” lisenssimalliin (vuokralisenssit). Siirtymisen myötä Autodesk aikoo jatkuvasti tehdä uudistuksia ja parannuksia Desktop Subscription, Cloud ja ”Network subscription” -tuotteisiin ja palveluihin tarkoituksena integroida ne yhä tiiviimmin pilvipalveluihin. Tämä mahdollistaa pääsyn tuotteisiin useista laitteista milloin ja mistä tahansa. Lisäksi tuotteet ovat helpommin käytettävissä ja hallittavissa sekä tiedostojen yhteensopivuusongelmat vähenevät merkittävästi.

Kuinka muutos vaikuttaa
olemassaoleviin sopimuksiin?

Olemassaolevat tai uudet pysyvät lisenssit ovat edelleen voimassa ja asiakkaat voivat käyttää niitä lisenssisopimuksen mukaisesti. Jos tuotteeseen sisältyy Maintenance Subscription, saavat asiakkaat edelleen sopimukseen kuuluvat etuisuudet.

Nykyiset asiakkaat joilla on Maintenance Subscription -sopimus säilyttävät mahdollisuuden uudistaa sopimuksen siihen kuuluvien tuotteiden osalta ja saada vastaavia etuja. Pysyvien lisenssien myynnin lopettaminen vaikuttaa ainoastaan mahdollisuuteen ostaa uusia pysyviä lisenssejä.

Erikseen hankittuihin Cloud Service Subscription -palveluihin, kuten BIM 360, PLM 360 ja Fusion 360 tämä muutos ei vaikuta. Pilvipalvelut jotka sisältyvät Maintenance Subscription ja Desktop Subscription sopimuksiin ovat siellä jatkossakin.

Network subscription

”Network subscription” on samankaltainen kuin pysyvä verkkolisenssi Maintenance Subscription -ylläpitosopimuksella kuitenkin yhdellä ensisijaisella erolla: Verkkolisenssin käyttö mikä on osana ”network subscription” -sopimusta on rajoitettu tietylle aikavälille (esim. yksi vuosi) ellei sitä uusita , kun taas aktivoitua pysyvää verkkolisenssiä voidaan käyttää loputtomiin.

Asiakkailla, joiden tarvitsee lisätä lisenssejä olemassaolevaan verkkolisenssipalvelimeen, on mahdollisuus hankkia niitä tämän tulevan ”network subscription ” option kautta.

 

outcome22015-viiva

 

outcome22015-4-2

 

Viimeiset hetket ostaa Autodeskin pysyviä lisenssejä

Hanki uusia pysyviä lisenssejä ja lisää Maintenance Subscription -ylläpito 31.1.2016 mennessä. Useimpien yksittäisten ohjelmistotuotteiden pysyviä lisenssejä on myynnissä 31.1.2016 asti. Pysyviä lisenssejä useimpiin Design- ja Creation Suite -paketteihin on myynnissä 31.7.2016 asti.

Tiesitkö tämän?

– Voit jatkaa pysyvien lisenssiesi käyttöä niin kauan kuin haluat.
– Saat päivityksiä ja lisäetuja, kuten teknistä tukea ja aiempien versioiden käyttöoikeuksia, kunhan lisensseihisi on yhdistetty Maintenance Subscription -ylläpito.
– Voit yksinkertaistaa ohjelmistohallintaasi lisäämällä uusia pysyviä lisenssejä olemassa olevaan Maintenance-ylläpitoosi.

Keskustele jälleenmyyjäsi kanssa siitä, mikä vaihtoehto on järkevin oman liiketoimintasi kannalta.

 

outcome22015-viiva