Stingray – pelimoottori ja arkkitehdin työkalu

Alkusyksystä Autodesk toi markkinoille Stingray-tuotteen, joka on pelimoottori ja reaaliaikainen renderöintiohjelmisto. Stingray on monipuolinen uusi alusta 3D-pelikehitykseen. Se perustuu Autodeskin vuonna 2014 ostaman Bitsquid-pelimoottorin tieto-ohjattuun arkkitehtuuriin. Stingray tukee useita pelikehityksen työnkulun teollisuusstandardeja, ja ohjelmisto sisältää myös tehokkaat liittymät Autodeskin 3D-animaatio-ohjelmistoon. Tämä helpottaa pelikehitystä monilla eri alustoilla.

Tehokas ja monipuolinen

Pelikehittäjät ovat ottaneet Stingrayn innostuneesti vastaan. Yksi ohjelmiston kiitetyimpiä ominaisuuksia on sen helppous: pelit valmistuvat huomattavasti aikaisempaa nopeammin. Myös Stingrayn joustavuus ja monipuolisuus saavat kehuja – kokeilujen tekeminen on helppoa, ja ohjelmistolla onnistuu yhtä hyvin ensimmäisen persoonan ammuntapelin kuin roolipelinkin kehittäminen.

 

outcome22015-7-1

 

Vuorovaikutteisuutta rakennusten suunnitteluun

Pelikehittäjien lisäksi myös arkkitehdit ja suunnittelijat ovat kiinnostuneet Stingraystä. Kun vaikkapa Revit-malli viedään Stingray-ohjelmistoon, avautuu aivan uusia mahdollisuuksia nähdä ja hahmottaa suunniteltava rakennus ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ennen rakentamista. Pelimoottorin digitaalinen reaaliaikaympäristö on ohjelmoitu näyttämään ja tuntumaan samalta kuin aito fyysinen maailma.

Käyttäjäystävällisten kehitystyökalujen ja visuaalisen skriptijärjestelmän ansiosta kohteeseen voidaan helposti ohjelmoida aidolta näyttäviä ja todenmukaisesti toimivia esineitä, valoefektejä ja elementtejä.

Uuden vuorovaikutustason ansiosta pian on mahdollista paitsi selvittää ihmisten mielipiteitä rakennuksen sisä- ja ulkopuolen ulkonäöstä myös tarkastella heidän todellista toimintaansa suunnitellussa ympäristössä.

Revit-mallista saadaan vuorovaikutteinen ja todenmukainen tuomalla data ensin 3ds Max -ohjelmistoon, jossa sisältö viedään näkymään. Sitten näkymä viedään Stingray-ohjelmistoon, jossa käyttäjä voi tarkastella mallia vuorovaikutteisesti.

 

outcome22015-7-2

 

Katso videolta lyhyt esittely siitä, miten Revit, 3ds Max ja Stingray toimivat yhdessä.