The Future of Making Things

Autodesk on jo tällä hetkellä maailman johtava 3D-suunnitteluohjelmien tuottaja, mutta tulevaisuutta ei sovi unohtaa. Siksi puheenaiheenamme on usein The Future Of Making Things. Mitkä ominaisuudet ja tarpeet ohjaavat markkinoita tulevaisuudessa ja millaisia ovat asiakkaiden vaatimukset?

Tulevaisuuden tekniikka tarjoaa
uusia mahdollisuuksia

Tulevaisuus on osittain jo täällä. Eri puolilla maailmaa tulostetaan lämmönvaihtimia, autoja ja jopa kokonaisia betonirakennuksia – kymmenenkin kappaletta päivässä yhdellä ainoalla 3D-tulostimella. Kiinalainen Broad Group on rakentanut 30-kerroksisen hotellin vain 15 vuorokaudessa eli 360 tunnissa. Mitä me saamme aikaan siinä ajassa?

Fyysisten edellytysten ja digitaalisten mahdollisuuksien välisen rajan häivyttäminen avaa meille kokonaan uuden todellisuuden. Edessämme on mullistava tekninen kehitys. Virtuaaliset yritykset ja niiden eri puolille maailmaa sijoittuneet työntekijät tekevät mahdottoman mahdolliseksi.

Kysyntä muuttuu – pysytkö mukana?

Tulevaisuuden tuotteet asettavat uusia vaatimuksia tavallemme ajatella suunnittelua ja toteutusta.

Nähtävissä on myös selkeä vallan siirtyminen uudelle sukupolvelle. Milleniaalit, joita kutsutaan myös nimillä Y-sukupolvi ja The Next Generation, ohjaavat yhä voimakkaammin niin kysyntää kuin suunnittelua ja valmistusta. Tulevaisuuden kuluttajat ja loppukäyttäjät vaativat älykkäitä, kestäviä, kustannustehokkaita ja yksilöllisiä tuotteita, jotka maksavat murto-osan nykyisten tuotteiden hinnoista – ja muutos on nopea.

Tulevaisuuden trendit koskevat sekä sinua että meitä. Pärjätäksemme meidän on omaksuttava uusi ajattelutapa. The Future of Making Things on jo täällä. Mitä markkinoillasi tapahtuu huomenna?

– Tulevaisuuden tuotteet asettavat uusia vaatimuksia tavallemme ajatella suunnittelua ja toteutusta. Meidän on uskallettava antaa ohjelmistotuotteelle suunnittelijan ja rakentajan rooli. Vasta sitten pystymme kilpailemaan huomispäivän markkinoilla, sanoo Patrik Durvik, Autodeskin Distribution Manager, Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti, Pohjoismaat ja Baltian maat.