Infra
5.2.2019

Infraworksin hyödyntäminen Tampereen kaupungin hankkeissa

Tampereen kaupunki käyttää Autodesk InfraWorks -ohjelmistoa monipuolisesti suunnittelun visualisointiin.

– Meillä InfraWorks-ohjelmistoa on käytetty kaupunkiympäristön palvelun ja maankäytön suunnittelun visualisoinnissa, luonnostelussa ja suunnitelmien näyttämisessä suunnittelupalavereissa tai asukastilaisuuksissa. Kaupungin 3D-malleja esitellään InfraWorksin avulla myös kehityshankkeissa ja erilaisissa työpajoissa, kertoo suunnittelija ja tietomallikoordinaattori Rodrigo Coloma Tampereen kaupungilta.

Autodesk InfraWorks soveltuu erityisen hyvin esisuunnitteluun. Suunnitteluprosessin alkuvaiheessa päästään heti luonnostelemaan erilaisia vaihtoehtoja sekä vertailemaan niitä helposti.

– InfraWorks on erittäin helppokäyttöinen ohjelmisto ja sillä saadaan visuaalisesti korkeatasoista jälkeä heti alusta alkaen, sanoo Civilpointin ohjelmistoasiantuntija Simo Vänskä.

Tampereen kaupunki tuottaa erilaista 3D-dataa, ja se pyritään tuottamaan tavalla joka helpottaa nykytilanteen ja suunnitelmamaailman yhdistämistä ja esittämistä. Kaupunki pyrkii jakamaan avoimen datan kautta esimerkiksi kaupunkimallia ja muuta aineistoa. Suunnitelmamalleja ja nykytiladataa voivat hyödyntää myös ulkopuoliset konsultit ja hankkeet.